ИЗГРАЖДАНЕ НА МРЕЖИ ОТ КОМПЮТРИ

ФИРМА УНАКС има 25 годишен опит в изграждането на компютърни мрежи, или така наречената локалната мрежа (LAN) . Началото го поставихме след като свързахме първите няколко компютъра и периферни устройства, в ограниченото пространство в офиса на нашата фирма.Чрез нея споделихме ресурсите на компютрите, включихме сървър и мрежов принтер.Всичко това го направихме с коаксиален кабел и мрежови платки на фирма 3COM.Сега е значително по-лесно да се изгради мрежа, да се инсталират сървъри и мрежови принтер, които да работят в перфектна синхронизация и да позволяват да се споделят всички ресурси, на техниката която е включена в локалната мрежа.

ИЗГРАЖДАНЕ НА КОМПЮТЪРНА МРЕЖА

Локалните мрежи, които работят на принципа за равноправен достъп на кратко LAN (Local Area Network), са най-разпространените комютърни мрежи. Цената за изграждането им е сравнително ниска и затова те са предпочитани за малки обекти, като офиси и хотели, които притежават до 10 компютъра, един сървър и един мрежов принтер. Централизираната обработка на данни от сървърите повишава коефициента на работа в офиса.LAN мрежата се изгражда в малък район, до 2,3 сгради или в няколко офиса.Скороста на връзките при локална мрежа зависят от вида на активното оборудване което се използва за връзка между компютрите.Най често се използват комутатори, които позволяват връзки от 100МВ или 1 GB.В последно време се наложиха и 10 GB свързаности между опрорни комутатори.

Локалните мрежи са лесни за проектиране и поддръжка. Нашата фирма предоставя цялостни решения за проектиране, изграждане и поддръжка на LAN мрежи (жични и безжични).Ако Вашият офис е  в гр.Бургас или региона, ние можем да Ви предложим атрактивни цени за изграждане на компютърна мрежа.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.