РЕМОНТ НА СЪРВЪР

За да се направи успешен ремонт на един сървър  е много важно първо да се направи подробна диагностика на компонентите. Когато приключи теста на хардуера, замерването на температурния режим на работа и проверката за стабилност на системата обикновено отговорите идват бързо.

Правилният ремонт на един сървър  изисква изключителна прецизност и внимание, защото той се изработва по специфичен начин и е възможно да се извърши само от подготвени инженери, които познават сложната структура на хардуера. Време за извършване на ремонт на дефектирал сървър е от 1 до 5 работни дни. Тя се извършва в следната последователност:

Профилактика - пълно почистване и премахване на окисления и наслагвания по слотовете.
Пълна диагностика на сървъра, която отнема до 48 часа.
Подмяна на термопастата и вентилаторите на процесора и чипсета.
При необходимост се сменят кондензаторите на дънната платка.
Основно почистване и подмяна на вентилатора на захранващия блок. Най-често повреди при тях възникват при токови удари, в следствие проблеми с електрозахранването или статично електричество. Подмяна на прегрели електронни компоненти.

Преглед и тест на състоянието на твърдите дискове, за наличие на грешни или лоши сектори, и проблеми с механиката и електрониката. Възстановяването на информацията от такива дискове отнема много време и не винаги е гарантирано, затова препоръчваме редовно да архивирате информацията си на външен носител. Възстановяване на информация. Използваме софтуер на световни производители за възстановяване на информация.

След ремонта и профилактиката даваме гаранция за труда и сменените компоненти.

Цени за профилактика на съвър.

  1. Почистване на сървър от прах и замърсявания, включва захранващите блокове – 100 лв.
  2. Тест и диагностика на оперативна памет – 50 лв.
  3. Тест и диагностика на RAID контролер – 50 лв.
  4. Тест и диагностика на твърди дискове SAS или SSD – 10 лв. на бр.
  5. Цялостен тест и диагностика на сървър – 100 лв.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.